Nieuwsbrief 29-06-24

Door Arjen Glas van Tarothuis

We zagen het al maanden aankomen, maar toch is de impact groter dan we hadden gedacht…

Twee jaar geleden stonden we voor de keuze: blijven wonen waar we nu wonen, of toch liever verhuizen.

We waren namelijk niet meer zo tevreden over ons huis. De grootste frustraties: de keuken en de oprit. We hebben geen hoge eisen, maar het was wel nodig om hier wat aan te doen.

Het oudste deel van het huis stamt uit 1950, en in 1999 hebben onze voorgangers een deel bijgebouwd. Sindsdien is er eigenlijk weinig meer aan gedaan. Ditzelfde geldt ook voor onze oprit. Hier ligt inmiddels geen enkele steen meer recht, waardoor je voor je gevoel over een hindernisbaan heen moet om bij de voordeur te komen.

We ontdekken steeds meer dat het aangebouwde deel in elkaar geknutseld is, met de insteek: eerst doen, dan denken. Wij houden er wel van.

Ben je iemand die het belangrijk vindt dat alles goed en netjes afgewerkt is, dan geeft ons huis je gegarandeerd kippenvel.

Zo is er met de meeste deuren wel iets: de ene deur is te klein, en de andere weer te groot waardoor deze klemt. Verschillende wanden hebben nog nooit waterpas gestaan en de houten vloer uit het oude deel hangt wat door. En op verschillende plekken vind je ‘creatieve’ oplossingen: een vreemd en onbruikbaar hoekje in de kamer? Deur ervoor en je hebt meer kastruimte.

Liefkozend noemen we het een echt houtje-touwtje huis. Een makelaar zou het omschrijven als een huis met een authentieke uitstraling.

We hebben zelf twee linkerhanden als het om klussen gaan, en verhuizen nog liever dan dat we grote verbouwingen laten uitvoeren. Maar omdat we nog steeds blij zijn met de ligging van het huis, hebben we besloten om toch maar over onze weerstand heen te stappen en een klus- en opknapperiode in te plannen.

En voordat we het echt doorhadden, was het zover: deze week zijn stonden de klussers op de stoep. Elke ochtend (voor mijn doen) ontzettend vroeg opstaan, de hele week thuis aan het werk en proberen om het boor- en breekwerk zoveel als mogelijk te negeren.

Bij dit soort projecten gaat er altijd wel iets mis. Maar dat zou niet bij ons het geval zijn, had ik mij nog voorgehouden. Ik kon het niet meer mis hebben…

De korte samenvatting (en zonder de gevoelde emoties): door een foute planning van het klusbedrijf zijn eerst de houten wanden geplaatst, waardoor de installateur de volgende dag er niet meer bij kon. Bedrijf slecht bereikbaar. Om uiteindelijk te horen dat de planner ziek naar huis was gegaan. Kan gebeuren, maar we hadden hierdoor echt geen idee hoe en wanneer dit hersteld zou worden…

Gelukkig heeft het bedrijf snel geschakeld. Terwijl ik deze mail schrijf zijn twee klussers aan het werk om de planningsfout te herstellen.

We zijn het inmiddels aardig zat, terwijl we nog wel een aantal weken te gaan hebben.

Want de nieuwe keuken moet nog geplaatst worden en daarna is de hovenier aan de beurt, die de oprit weer begaanbaar gaat maken.

We hebben daarom besloten om even een ‘klus’vakantie te houden en onze tarotwerkzaamheden op een laag/lager pitje te zetten. Tot alles hier weer redelijk in de rust is.

De maand juli krijg je daarom minder mails van ons en brengen we even geen TarotPraat uit.

Je moet dus even een aantal weken onze tarottips en -verhalen missen.

We wensen je een fijne juli-maand met nieuwe tarot- en zelfinzichten, en onszelf gunnen we een periode waarin niets meer fout gaat bij het klussen in en om huis.

Je kunt ons natuurlijk in de maand juli wel gewoon bereiken via mail, whatsapp, via onze tarothuis academie, enzovoorts. We doen ons best om je zo snel mogelijk een reactie te geven.

Hartelijke groet en een fijn weekend
(ook namens Eddie),

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *