Negatieve Rebecca vind een negatief tarot deck

Er was eens een tarotdeck dat een bijzonder donker verleden had. Het was een deck dat alleen maar negatieve dingen liet zien van personen. Het deck was talloze keren in de steek gelaten en weggegooid door vorige eigenaars die er niet mee konden omgaan en het deck niet respecteerden of begrepen. Het lag nu, bedekt met stof, tussen een hoop rommel in een kringloopwinkel die verre van netjes was.

Op een sombere dag, terwijl de regen tegen de ramen van de kringloopwinkel tikte, kwam Rebecca binnen. Rebecca was zelf ook niet erg positief gestemd. Ze had een donkere wolk die haar altijd leek te volgen, en een leven vol teleurstellingen had haar humeur en perspectief gekleurd. Terwijl ze door de spullen bladerde, stuitte ze op het vergeten tarotdeck. Er was iets aan het deck dat haar aantrok, misschien herkende ze er iets van zichzelf in. Ze nam het mee naar huis, zonder veel verwachtingen.

Bij haar eerste legging met het gevonden deck, werd haar negatieve zelfbeeld alleen maar bevestigd. Elke kaart leek haar slechtste eigenschappen en somberste toekomst te weerspiegelen. Het tarotdeck hoefde weinig moeite te doen om negatief te zijn; het werd voor het deck gedaan.

Na enige tijd begon er echter iets wonderbaarlijks te gebeuren. Het deck, moe van de constante negativiteit, besloot stiekem positief te worden. Het begon kaarten te trekken die tegen Rebecca’s sombere verwachtingen ingingen. Langzaam maar zeker begon het deck Rebecca te beïnvloeden.

Het was een subtiele verandering. Rebecca merkte het eerst niet op. Ze plukte op een dag een bloemetje en onder de vele lagen zwart verscheen een klein kleurtje in haar leven. Mensen begonnen haar anders aan te kijken en vriendelijk te lachen, in plaats van haar geïrriteerd te negeren.

Rebecca’s huis veranderde mee met haar gemoedstoestand. De gordijnen gingen helemaal open, en er stroomde zonlicht naar binnen waar vroeger alleen een enge kier was waardoor haar kat kon kijken. Rebecca werd blijder, haar somberheid week langzaam voor een nieuwe, lichtere energie.

Ze kreeg ook behoefte om niet langer alleen te zijn en zocht contact met andere mensen. Op een dag plaatste ze een bordje in het raam: “Mensen gevraagd die inzichten of adviezen nodig hebben. Voor een kleine vergoeding.” Het werkte. Mensen kwamen niet alleen voor haar inzichten en advies, maar ook uit nieuwsgierigheid.

De verandering in Rebecca was duidelijk merkbaar, en ze werd gelukkiger dan ze ooit had durven dromen. Haar leven vulde zich met kleur en positiviteit, en ze ontdekte dat het leven vol verrassingen en mooie veranderingen zat.

Dus, als je ooit denkt dat verandering onmogelijk is, denk dan aan Rebecca en haar wonderbaarlijke tarotdeck. Laat het leven gebeuren, net zoals zij deed, en zie wat het je kan brengen.

Pop-up van hoofdfoto (grotere versie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *