Fajah geeft Liesbeth na aantal keer aandringen een tarot lezing

Liesbeth zat op de bank in haar woonkamer, nippend aan een kopje thee. Haar gedachten dwaalden af naar de vele gesprekken die ze met haar vriendin Fajah had gehad over tarot. Liesbeth was altijd sceptisch geweest. Ze had verhalen gehoord over tarotkaarten die gevaarlijk zouden zijn, over hekserij en boze geesten. Het leek allemaal zo mysterieus en eng. Toch voelde ze de laatste tijd een leegte in haar leven. Iets ontbrak, maar ze kon er niet precies de vinger op leggen.

Fajah, een doorgewinterde tarotliefhebber, had vaak geprobeerd Liesbeth over te halen om een lezing te doen. “Het is helemaal niet eng, Liesbeth. Tarot kan je helpen inzicht te krijgen in jezelf en je gedrag,” had ze keer op keer gezegd. Liesbeth had het altijd afgewimpeld, maar de nieuwsgierigheid begon aan haar te knagen. Wat als de tarot haar inderdaad kon helpen? Wat als het haar antwoorden kon geven die ze nodig had?

Na weken van aandringen gaf Liesbeth eindelijk toe. Ze stemde ermee in om een tarotlezing te doen, maar alleen als Fajah het zou doen. Ze vertrouwde haar vriendin en wist dat Fajah haar geen kwaad zou doen.

Die avond was het zover. Liesbeth kwam aan bij Fajah’s huis en werd begroet met een warme glimlach. Fajah had de woonkamer speciaal voor deze gelegenheid ingericht. De kamer was getemperd, bijna schemerig, en overal brandden kaarsen die een zachte, warme gloed verspreidden. Op de tafel lag een prachtig versierd tarotdeck klaar, de kaarten netjes opgestapeld.

“Kom binnen, Liesbeth,” zei Fajah zachtjes. “Maak het jezelf comfortabel.” Liesbeth nam plaats op de bank tegenover Fajah, haar hart kloppend in haar keel. Ze wist niet precies wat ze kon verwachten, maar de sfeer was kalmerend en stelde haar enigszins gerust.

“Oké, Liesbeth,” begon Fajah terwijl ze de kaarten begon te schudden. “Laat je gedachten de vrije loop en concentreer je op wat je voelt. Denk aan een vraag of een situatie waar je meer inzicht in wilt.”

Liesbeth sloot haar ogen en dacht na. Ze voelde de leegte in haar leven, het gevoel van iets missen. Ze wilde weten wat ze nodig had om zich weer compleet te voelen. Na een paar momenten opende ze haar ogen en knikte naar Fajah. “Ik ben klaar,” zei ze zachtjes.

Fajah begon de kaarten één voor één om te draaien. Elke kaart had een prachtig, intrigerend ontwerp en Fajah legde geduldig uit wat elke kaart betekende. “Dit is de Magiër,” zei ze, wijzend naar een kaart met een man die symbool stond voor kracht en creativiteit. “Het betekent dat je de kracht hebt om je eigen realiteit te creëren, Liesbeth. Je hebt alle middelen die je nodig hebt binnen handbereik.”

Liesbeth luisterde aandachtig, haar scepticisme langzaam vervagend. Elke kaart die werd omgedraaid leek een stukje van de puzzel te onthullen die haar leven was. De Hogepriesteres, die stond voor intuïtie en verborgen kennis. De Krachtkaart, die symbool stond voor moed en doorzettingsvermogen. En de Ster, die hoop en inspiratie vertegenwoordigde.

Toen de lezing voorbij was, voelde Liesbeth een onverwachte rust over zich heen komen. Ze realiseerde zich dat de kaarten haar niet bang hadden gemaakt, maar juist hadden geholpen om een dieper begrip van zichzelf te krijgen. Ze besefte dat het niet om voorspellingen ging, maar om reflectie en zelfinzicht.

“Bedankt, Fajah,” zei Liesbeth uiteindelijk. “Ik begrijp het nu. Het gaat niet om de kaarten zelf, maar om wat ze je kunnen laten zien over jezelf.”

Fajah glimlachte. “Precies, Liesbeth. Tarot is een spiegel. Het helpt je om je eigen gedrag en overtuigingen te begrijpen en te zien waar je misschien veranderingen kunt aanbrengen.”

Liesbeth verliet die avond het huis van Fajah met een gevoel van verlichting. Ze wist dat ze nog een lange weg te gaan had, maar de eerste stap was gezet. De tarotkaarten hadden haar geholpen om naar binnen te kijken en te zien wat ze nodig had om zich weer compleet te voelen. En dat was een geschenk dat ze nooit had verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *