De zomerzonnewende en tarot

Lithia, ook wel bekend als de zomerzonnewende, is een van de acht sabbats die worden gevierd in het jaarwiel van natuurreligies zoals Wicca en andere heidense tradities. Dit feest markeert het hoogtepunt van de zon en de langste dag van het jaar, meestal gevierd rond 21 juni. Tijdens Lithia staat de zon op haar hoogste punt aan de hemel, en deze dag symboliseert de kracht, overvloed en levenskracht die de zon ons biedt.

Voor degenen die natuurfeesten vieren, is Lithia een tijd van vreugde, een moment om de vruchten van de aarde te eren en te danken voor de overvloed die de natuur ons schenkt. Het is een tijd om de zon en het licht te vieren, maar ook om stil te staan bij de balans tussen licht en donker, aangezien vanaf dit moment de dagen weer korter beginnen te worden.

Lithia is niet alleen een feest van zon en licht, maar ook een moment van reflectie en spirituele groei. Het biedt een gelegenheid om stil te staan bij persoonlijke doelen en intenties die we eerder in het jaar hebben gesteld, en te kijken hoe deze zich hebben ontwikkeld. Dit feest moedigt ons aan om dankbaar te zijn voor wat we hebben bereikt en om te kijken naar nieuwe mogelijkheden die de toekomst biedt.

Binnen de viering van Lithia speelt folklore een belangrijke rol. Oude Keltische mythen en sagen vertellen verhalen over de krachten van de natuur, de goden en godinnen die met de zonnewende worden geassocieerd, en de rituelen die al eeuwenlang worden uitgevoerd om de zon en de natuur te eren. Deze verhalen bieden een rijke bron van inspiratie en verbinding met onze voorouders en hun manier van leven.

In dit artikel duiken we dieper in de geschiedenis en tradities van Lithia, verkennen we de mythen en sagen die bij dit feest horen, en ontdekken we hoe we moderne rituelen kunnen uitvoeren om de energie van de zomerzonnewende te benutten. Bovendien zullen we speciale aandacht besteden aan de tarotkaart De Zon, die perfect past bij de thema’s van Lithia. Deze kaart symboliseert vreugde, succes en verlichting, en kan ons helpen om de energie van de zon in ons leven te verwelkomen.

Lees verder op Tarothuis, klik hier!

Pop-up hoofdfoto (grotere versie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *